groen mannetje

 

het risico van een goedgevulde portefeuille: geen tijd om de website bij te werken.

Excuses daarvoor! In een notendop wat ik het afgelopen jaar zoal gedaan heb:

  • voor het Amsterdams Steunpunt Wonen: training van Energiecoaches bij woonstichting De Key; organiseren van de Bewoners Energie Dag (zie: http://www.steunpuntwonen.nl/bewoners-energiedag-een-impressie-woord-en-beeld/)
  • voor Woonvisie Ridderkerk: beleidsplan zonnepanelen op eengezins-huurwoningen
  • voor VACpunt Wonen: trainingen woonkwaliteit en energiebesparing; project Stroomversnelling in gebruikskwaliteit
  • voor gemeente Amsterdam: energie-adviezen voor Verenigingen van Eigenaren
Ook dit jaar loopt het VvE Energie-advieswerk door. Een leuke opdracht! Inmiddels heb ik zo’n 80 Verenigingen van Eigenaars gesproken en geadviseerd, wat heeft geleid tot investeringen in enige vorm van energiebesparende maatregelen bij zo’n 25 VvE’s.
Veel aandacht is er voor zonne-energie: wat kan er in VvE verband, wat is handig en wat juist niet? Leuk om mensen van dienst te kunnen zijn op dit onderwerp! https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/vve-advies/
Nu ook druk bezig met een opdracht voor Alliander Duurzame gebiedsontwikkeling: projectleider van Buurtwarmte Voltabuurt. Kan er een buurt-energiebedrijf ontstaan dat warmte levert aan woningen, gevoed met restwarmte van de Jaap Eden IJsbaan? Zie ook www.meerenergie.amsterdam
Voor het ASW heb ik zojuist een uitvoerig projectplan uitgewerkt om in de komende jaren ruim 10.000 Amsterdamse huishoudens een advies van een Energiecoach aan te bieden: wat kun je zelf in huis besparen met kleine verbeteringen en bespaarproducten? Gemeente Amsterdam stelt hiervoor (dankzij een Groen Links motie van alweer een paar jaar geleden…)middelen ter beschikking.
Een goede start van het jaar dus, met een mooie projecten portefeuille. Maar…..er mag altijd nog wat bij! Op het snijvlak van beleid, duurzaamheid en bewonerswensen. Bij een corporatie weer eens..?