IMAG1044

Deze week zijn we aan de slag gegaan met het omzetten van de woonwensen van zo’n 200 huishoudens in een toewijzingsschema voor de in aanbouw zijnde nieuwbouw. Op basis van woonduur, huishoudenssamenstelling en voorkeuren werden woningen toegedeeld.

Enkele bevindingen:

– galerijflat met 5 lagen : de bovenste etage heeft de grootste voorkeur, vervolgens de kopwoningen en dan de begane grond. Tussenlagen wil men liever niet (waarschijnlijk gegeven de geluids-overlast die nu in portieken wordt ondervonden)

– galerijflat met 4 lagen: dichter bij het Staalmanplein is populairder dan dichterbij de Johan Huizingalaan

– Rijtjes van 16 eengezinswoningen: de woningen het dichtst bij het uiteinde zijn populairder dan middenin de rij

 

Helaas hebben we nog niet alle bewoners kunnen blij maken….niet alle keuzes matchen met de beschikbaarheid. Er zal dus een volgende ronde komen.