VEH: Behoud de salderingsregeling tot 2023

Geplaatst op 13 dec 2017 , bijgewerkt 15 dec 2017, 11:50

Houd de bestaande salderingsregeling voor huiseigenaren met zonnepanelen tot 2023 in stand, is de boodschap van Vereniging Eigen Huis aan minister Wiebes.

Update 15 december 2017: inmiddels heeft minister Wiebes aangegeven dat hij de salderingsregeling niet wil verlengen tot 2023, ondanks de stevige pleidooien van Vereniging Eigen Huis, Urgenda en een twintigtal andere organisaties om dit wel te doen. Vóór de komende zomer wil Wiebes duidelijkheid geven over een nieuwe regeling, die na 2020 van kracht wordt. Ook voor mensen die al zonnepanelen hebben moet dan duidelijk worden hoe een overgangsregeling er uit gaat zien. De minister heeft toegezegd dat zowel de nieuwe als de overgangsregeling gunstig moeten uitpakken voor consumenten. De komende maanden gaat hij hierover met diverse partijen, waaronder Vereniging Eigen Huis, in overleg. artikel vereniging eigen huis dec 2017