Inmiddels heb ik zo’n 140 VvE’s bezocht in Amsterdam in het kader van het gemeentelijke gratis aanbod VvE Energie-advies (zie www.amsterdam.nl/vveadvies)

Twee voorbeeldrapporten zijn hier in te zien, om een indruk te krijgen van de rapportage die naar aanleiding van het eerste adviesgesprek wordt opgesteld. Het is afhankelijk van de technische mogelijkheden van het gebouw maar ook van de vragen en wensen van de gesprekspartners welke onderwerpen worden uitgewerkt in de rapportage.

De rapportage beoogt op een laagdrempelige manier inzicht te geven in de mogelijkheden voor verduurzaming, waarbij zowel de technische en financiele aspecten, de onderhoudsplanning en -last but not least- de bewonerswensen en ervaringen leidend zijn. Verduurzaming zonder draagvlak werkt niet; investeren zonder terugverdienmodel werkt niet; dwarsbomen van gepland onderhoud werkt niet. Integratie werkt wel!

Leeswijzer voor niet-ingewijden in deze regeling: gratis energie-advies betekent dat de interesse van eigenaren en niet de  kansrijkheid voor verduurzaming  de aanleiding voor een adviestraject vormt.Daar waar weinig kansen zijn komen we ook en gaan we in gesprek. Daar waar kansen zijn komen we vervolgens nogmaals, en werken de concrete voornemens met het bestuur uit.

De conversie van de door mijzelf en collega-adviseurs in deze regeling verstrekte adviezen is ongeveer 35%.

VOORBEELD Energie-adviesrapport VvE – AleidaV 2017

 

VOORBEELD Energie-adviesrapport VvE – AleidaV-maart 2017